Prevarena!!!!!

Vrlo često mislimo da nas par riječi dopisivanja na Facebook – u, Instagram – u ili nekoj drugoj društvenoj mreži ne može dotaknuti,   učiniti ništa nažao, naštetiti. Dopisivanje doživljavamo kao zabavu, misleći da smo u svakom trenutku sposobni upravljati komunikacijom, ponekad šalom, ponekad arogancijom, samouvjerenošću, laskanjem,  ovisno o tipu i komunikaciji  osobe s druge strane mreže.

Često i svjesni da ne možemo očekivati ništa pametno, korisno, a ponajmanje  iskreno jer radi se o virtualnom, a ne stvarnom  svijetu u kojem se krije veliki broj krivotvorenih  profila i  prevaranata. Sve to znamo,  ali ne marimo.  Upuštamo se u komunikaciju jer smo ponekad radoznali, ponekad usamljeni ili se trenutno želimo  zabaviti, ne bojeći se upoznati različite ljude  iz Europe, Amerike, Rusije, Afrike…  bez ikakvih očekivanja i obveza,  želeći iz svoje udobne stolice  trenutno zaviriti u cijeli svijet, čuti od ljudi što ima s druge strane svijeta, podijeliti  misli i vrijeme.

Da, i  tako sve do jednog puta! Ni ne slutimo  da možemo postati žrtve nečije prevare, upravo onako kako je postala i žena koja je sa mnom podijeliti svoje gorko životno iskustvo:

Žena sam srednjih godina, živim u sređenoj i situiranoj obitelji.  Ali kako to danas biva, strka i  zbrka od života nije mogla  dovoljno nahraniti moju dušu,  ni raspiriti emocije. Trebalo mi je pažnje, lijepih riječi, topline,  zavođenja. Na jednoj društvenoj počela sam se dopisivati s muškarcem iz čiste dosade.  Malo po malo upadala sam u mrežu njegovih lijepih i romantičnih riječi punih emocija. Hranile su moju  dušu  i učinile da mi cijelo tijelo treperi od ugode i  iščekivanja. Da, zagrizla sam  udicu. Zaljubila sam se! Počela sam s nestrpljenjem očekivati njegove  ljubavne poruke, ljuta ako mi ne bi odgovorio u već ustaljeno vrijeme. Odgovarala sam mu,  povjeravala,   odavala informacije o svom osobnom životu, statusu, kretanju, financijama  i tako neko vrijeme.  A onda me nakon mjesec dana kada je potpuno stekao moje povjerenje zamolio da mu posudim nešto novca jer eto trenutno se našao u financijskoj krizi. Na njegovo sam zapomaganje počela slati novac i tako sve dok nisam izgubila teško ušteđenih   40 000 kuna. Kada mu više nisam mogla davati novac  jednostavno je ispario i više se nije javljao”.

Ostala je sama, zapanjena, očajna, uznemirena. Shvatila je, ali kasno  da je prevarena!  Nikome nije smjela povjeriti svoju tajnu jer bi je to skupo stajalo, muža, djece,  razdora  cijele obitelji.  

“Grizla” se iz dana u dan, nije se mogla pomiriti s činjenicom da je prevarena i samo tako ostavljena bez riječi. Probudio se inat, željela mu je ući u trag.  Krenula je u potragu i otkrila!!! Ima nekoliko lažnih profila !!!! Oženjen!!!  Navodno i njegova žena zna za dopisivanje s drugim ženama, odobrava  i podržava ga jer on na taj način zarađuje i hrani obitelj!!!!

Poučeni ovom pričom, nikad, ama baš nikad nemojte zaboraviti da s druge strane virtualnog svijeta vrebaju “profesionalni” prevaranti koji radi  svoje  koristi laskaju, koketiraju, nastoje vas opčiniti, a sve s nepoštenim  namjerama da vas slome i unište financijski,  emotivno i duhovno kako bi na nemoralan i nepošten način stekli ono što misle da im treba, a nemaju.

Naime, radi se o profesionalnim prevarantima kojima je cilj nepošteno stjecanje novca i drugih osobnih koristi. Nikad ne biste ni pomislili da tako niski ciljevi postoje jer njihovih teških “filmskih”zapleta i prekompliciranih, a  ponekad i nemogućih raspleta ne bi se posramili ni najveći američki režiseri.  

Zato, budite  pametni i oprezni  kada se upuštate u virtualne razgovore  jer možete postati plijen,  ne samo u financijskom smislu, nego i u onom mnogo osjetljivijem, duhovnom i emotivnom koji kada se jednom naruši teško se oporavlja.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s