S manipulatorom u srcu!

Gledati, tražiti,  iščekivati poruku…a što, ni koga, ni sama ne znam. Zapalio je moju maštu, postao navika koja stalno nadolazi, golica misli.  Zamišljam njegovo lice, tijelo,  rastvaram njegovu košulju, prstima dodirujem njegovu suncem opaljenu kožu… Osjećam dodir njegovih usana, njegove ruke na mom   licu…  Da,  sve je to samo mašta kojoj se ne mogu  otrgnuti , koja živi u meni  kao da je stvarna, koja me proganja  iz sata u sata tražeći barem djelić njegove duše  u poslanom slovu, riječi , kratkoj rečenici.

Zagolicao je moju maštu!

A počelo je sasvim nevino, nedužno, s nekoliko napisanih riječi u poruci, krateći u ovom virtualnom svijetu neko dosadom obilježeno vrijeme. Napisane  riječi nenadano su mi počele  paliti uspavanu maštu i pretvarati zabavu u zbilju. Počele su  poticati, žariti tjelesnu, duhovnu i emotivnu nit  kao užareno žezlo , provocirati  razmišljanje,  vapeći  da postanu stvarnost.

prevara na internetu, virtualna ljubav, prevarant
Imam je!

I tako neko vrijeme dok se istina nije surovo poigrala s mojom  maštom, očekivanjima, romantikom, ljepotom zaljubljenosti i ljubavi. Na vidjelo je vrlo brzo  izašao pravi razlog uloženog truda,  lijepo oblikovane riječi, sat dnevno uložene pažnje, golicanja mašte. Novac!!!!! Vješto odabranim, laskavim  riječima uz ovisnost o njemu   trebalo  je izazvati  i samilost prema njegovoj djeci  koju on kao otac beskrajno voli, ali im zbog bankovne zavrzlame  nije u mogućnosti proslijediti novac, iako ga ima napretek.  Bio je velikodušan i izabrao baš mene da pomognem s malom pozajmicom koju će mi vrlo brzo vratiti i to još s nagradom.  Trebala sam biti presretna zbog ukazane “časti” jer je za taj vrlo intiman i povjerljiv čin  izabrao baš mene, ali i  zbog pozamašne nagrade koju sam vrlo brzo trebala dobiti???

Moram je uvjeriti..

Krajnji cilj bio je  stvoriti trenutke opuštenosti, naviku, ovisnost, zaslijepljenosti, kako bi  taj sofisticirani zahtijev upakovan u lijepe riječi mogao što bolje pasti na plodno tlo, dovesti do postavljenog cilja prema kojem je uloženo vrijeme  u što kraćem roku trebalo  naplatiti novcem. 

..u iskrenost mojih riječi!

Međutim, odmah nakon što sam njegovu želju odbila izvršiti jer sam već osvijestila da se radi o prevari,  uvrijeđeno i nenadano me napada  s toliko niskog žara  da sam ostala u šoku. Sve lijepo izgovorene  riječi pale su u vodu,došao je trenutak istine kojeg sam trebala otrpjeti, prihvatiti i priznati sebi koliko sam samo naivna bila, pasti na lijepe riječi  potpunog neznanca, nekoga s Bog zna kojeg kraja svijete, sumnjive prošlosti, sadašnjosti i budućnosti koji živi od svojih  niskih namjera  i prevarantskih navika od kojih ne odustaje, i već iz svog iskustva zna da je ovaj virtualni svijet pun  jednostavnih i lakovjernih mogućnosti.  

Raspadam se!

Netko traži sreću, netko ljubav,  netko pažnju, ali do nje u ovom virtualnom svijetu naizgled velikih mogućnosti teško će doći. Jedna naizgled naivna i nevina zabava može promijeniti život do temelja, narušiti dostojanstvo, mir, stvarnu ljubav i sreću koja je tu, ali  iz nekog nam sebičnog razloga više nije toliko zanimljiva  jer je imamo,  držimo je sigurno u  ruci za razliku od one koju tek treba izazvati i  otkriti.

Upala sam u zamku vještog manipulatora!

Izazov… taj pasji skot, čuči stalno negdje tu i čeka pogodan trenutak da se pokrene. Važno je pobjeći  od stvarnog izazova jer je do tog  uspjeha naizgled teško doći. Lakše je  upustiti se u površno čavrljanje  na nekoj od društvenih mreža i postati pijun u  jednostranoj, lažnoj   i nedoličnoj igri koja se naizgled  čini zabavnom, poželjnom… Čini se da je sreća tu i da je treba  samo dohvatiti,  povjerovati u nečije lijepe riječi , dopustiti igru i  prepustiti joj se. Ali treba znati  da se iz ove igre teško neokrznut izvući, riskirajući da izgubimo sve, dostojanstvo, mir, stvarni odnos kojeg  smo  gradili godinama, i ono najvažnije,  sebe.

Zato je potrebno dobro otvoriti oči i ne dozvoli biti igračka u nečijim rukama s kojom će se netko lako poigrati, narugati  i potom grubo napustiti.  Nauči na vrijeme prepoznati manipulatora,  nemoj vjerovati njegovim laskavim riječima i  pomisliti da si  upravo ti njegov cijeli svijet, da te voli i  bez tebe ne može jer on takvih u ovom virtualnom svijetu ima napretek. Radi se o vještom prevarantu  koji  vrlo dobro zna kako postaviti zamku u formi zvanoj  ljubav.      

Moram vratiti dostojanstvo i mir!

Uvijek treba  imati na umu  da ćeš se manipulatoru teško otrgnuti iz ruku, ako samo jednom popustiš onome svome  velikome i zdravome  JA! Zato uvijek budi i ostani svoj, nemoj dozvoliti da te itko ikad posrami samo zbog jednog trena  slabosti ili nesmotrenosti!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s