Tko sam, što sam…? – Volonter, to sam ja!

Volunteer, be pation, adriatic sea,
Volonter, to sam ja!

Od kada je svijeta i vijeka pomoć se primala i davala,  nekad je daješ,   nekad  uzimaš, nema pravila jer život se stalno vrti u krug , pa što te dopadne.  Ljudski je uzimati, a  još humanije davati,  a volonteri  to zaista i znaju  jer njima nije važno ni vrijeme, ni mjesto događaja,  koliko su se dali i koliko  angažirali. Njima  je jedino mjerilo uspjeha koliko pažnje, brige,  smijeha i dobrote se podijelilo,  a to vjerujte mogu samo veliki i nesebični ljudi čija se  humanost  ogleda u djelima, a malo  u vjetar prosutim  riječima i zato kao jedan kažu:

“Moja ruka je uvijek ispružena i  srce otvoreno jer to sam  ja, volonter koji samo djelić svoje pažnje i ljubavi dijeli  s onima koji je žele. Ponekad darujem   lijepu riječ,  stisnem ruku  ili čvrsto zagrlim i ispune me divne emocije. Osjećam   da sam dio nečijeg života, nečije ljubavi i poštovanja,  i baš taj osjećaj želim dijeliti. Dijeliti sa svima onima koji hoće, žele i nastoje svoje mjesto ispuniti onom  pozitivnom, pokretačkom  energijom, volontiranje uklopiti u svoju svakodnevicu, svojim djelima bogatiti  društvene vrijednosti  i tako mijenjati  neiskorištene u korisne mogućnosti,  loše misli u one dobre, male akcije u velika djela,  stvarajući pritom pravednije  i humanije društvo.

Zato i jesam volonter, da podijelim snagu, razumijevanje, ljubav , pa i život kada treba jer ja to mogu, a kada poželiš možeš i ti jer   VOLONTERI možemo biti svi MI!”…

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s